Direkt hin

17 december 2009

airberlin wordt tot ambassadeur van de Europese cultuur-hoofdstad RUHR.2010. Met ingang c.q. begin van het partnerschap nodigen de airline en de Düsseldorfer luchthaven, de burgemeester (Oberbürgermeister) en de burgemeesters van 53 Roergebied-gemeentes uit in  vliegtuigloods 7. Hier krijgen de rood-witte airberlin-jets hun desbetreffende naam en stadswapen.

"Vanaf nu vliegt Marl naar Mallorca, Schermbeck naar Sharm El Sheikh en Wesel naar Wenen", hierover verheugdt zich Fritz Pleitgen, de prominente voorzitter van het bestuur RUHR.2010.

 

6 november 2009

De eerste vlucht naar Jerez de la Frontera

 

4 november 2009

De eerste vlucht naar Pristina

 

1 november 2009

De eerste vluchten naar Krakau en Salzburg.
De metropool in Zuid-Polen geldt als stille hoofdstad van het land en is een nieuw reisdoel vanaf Düsseldorf. Als winterbestemmming komt vooreerst Salzburg erbij.

 

26 juni 2009

Fortuna Düsseldorf stijgt op in de tweede voetbal-eredivisie en airberlin wordt premium-sponsor van de traditie-club. De airline vliegt het voetbalelftal naar de uitwedstrijden en in het trainingkamp.

Fortuna-fans kunnen direkt op het speelveld zitten: airberlin plaatst op het grasveld een speciale bank voor de fans, de kaarten voor deze premium-plaatsen worden vooraf verloot. De airline presenteert zich tijdens de eredivisie-thuiswedstrijden middels tv-banden, in het Stadionmagazine en voor het beginsignaal met een prijsspel.

 

28 april 2009

Feestelijke inwijding van de vliegtuighangar 7, de grootste vliegtuigloods in Nordrhein-Westfalen in slechts 16 maanden bouwtijd. De hoofdzakelijke gebruiker airberlin wordt bijna op de dag af precies 30 jaar en vliegt sinds 1991 naar Düsseldorf. Uit de kleine charter-vliegmaatschappij, die een Amerikaanse piloot in Berlijn oprichtte is thans een wereldwijd opererende airline geworden met meer dan 130 vliegtuigen.

NRW-minister van economische zaken Christa Thoben geeft de betekenis weer van airberlin voor het dichtst bevolkte bondsland en in het bijzonder voor Düsseldorf. airberlin-baas Joachim Hunold: "Düsseldorf is niet alleen onze grootste locatie voor het uitvoeren van onderhoudsbeurten. In totaal worden door ons op de locatie, welke voor ons de belangrijkste spilfunctie inneemt, ongeveer 2.700 banen zekergesteld op de grond en in de lucht."