Direkt hin

Parkeergarage P8 (gereed gesteld)

Om in het kader van toenemende aanbiedingen voor voldoende parkeergelegenheid in de nabijheid van de terminal te zorgen, met het oog op de toekomstige groei van de luchthaven Düsseldorf Airport GmbH en de behoefte aan parkeergelegenheid in de „Airport City“ werd de parkeergarage „P8“ met 3 etages gepland.

 

Na slechts 14 maanden plannings- en bouwtijd werd de parkeergarage „P8“ met 1.850 parkeerplaatsen op drie etages al in september 2005 in gebruik genomen.

De verkeersstromen worden in de parkeergarage middels een parkeerbegeleidingssysteem voor rijdend- en voetgangersverkeer geregeld. Om vanuit de parkeergarage naar de terminal te komen, wordt men door een attraktief gebouw met vier liften geloodsd. De vlieggasten bereiken de terminal met droge voeten over een verbindingsbrug.

 

Bovenop het dak van de parkeergarage, werd met twee rotondes de gehele verkeersontsluiting in het oosten van de „Airport City“ gerealiseerd. Hierdoor is een vloeiend verkeer binnen het luchthaventerrein en naar de autosnelweg gegarandeerd. Het dak van de parkeergarage werd geintegreerd in de omvangrijke vormgeving van de vrije ruimtes  en hoogwaardig begroend.