Direkt hin

 

Hulp voor volgende tema's:

 

 
Vliegen

Hoe vind ik de juiste incheckbalie ?

Iedere dag kunt u zich actueel informeren in ons internet onder Vertrek. De juiste incheckbalie m.b.t. uw vlucht vindt u daar bij de detailinformaties behorend bij uw vluchtnummer. U kunt natuurlijk ook in de terminal op één van de talrijke vluchtinformatie-monitors kijken.


Kan ik al op de vooravond inchecken?

Veel airlines bieden het zo genaamde Late-Night-Check-in aan. De service is kostenloos. Wanneer en waar u bij welke airline al op de vooravond uw bagage kunt afgeven, vindt u onder Late-Night-Check-in.


Kan ik bagage in bewaring geven?

Iedere aard van bagage, van wintermantel, fiets tot surfplank, neemt onze bagagebewaring aan. U vindt de bagagebewaring op de begane grond van parkeergarage 3. Openingstijden: 5:00 uur-23:00 uur (dagelijks)

Telefoon: +49 (0) 211-421-2515


Kan ik 's nachts op de luchthaven blijven, als mijn vliegtuig de volgende morgen al heel vroeg vertrekt?


Ja, gedurende de hele nacht kunt u in de terminal verblijven. Op de aankomst-verdieping is McDonald´s dag en nacht geopend en op de vertrek-verdieping het b2b-Café.


Kan ik ook direkt bij u vluchten en reizen boeken?

Natuurlijk. Via reizen boeken kunt u direkt online boeken. Bovendien bevinden zich op de luchthaven 60 reisbureaus, die 365 dagen per jaar geopend zijn.

 

naar boven

 
Aanvaart

Waar parkeer ik, als ik iemand van de luchthaven wil afhalen?
Direkt voor de aankomst te parkeren is alleen toegestaan voor bussen en taxi's. Afhalers worden daarom verzocht, in één van de parkeergarages in de terminalzone (=oranje) te parkeren.


Hoe vind ik de weg naar de gekozen parkeergarage of parkeerplaats?
Wij hebben een routebeschrijving voor u. Ga daarvoor naar de parker pagina en klik op het keuzemenu ‘Routebeschrijvingen’. U kunt ook op de plattegrond – in het keuzemenu 'Parkeerplaatsen' – een overzicht vinden van alle parkings op Düsseldorf Airport. Klik hier op de gewenste parking en de route ernaar wordt getoond. Bovendien kunt u op ‘Route afdrukken’ klikken. De route naar de gezochte parking wordt gedownload in PDF-vorm, klaar om af te drukken.


Heb ik een ticket nodig om van de SkyTrain gebruik te kunnen maken?

Ja, de SkyTrain is een bestanddeel van het openbare streekvervoer. Hier gelden de betreffende tickets van het VRR (Verkeersverband Rhein-Ruhr) en deels die van de Deutschen Bahn (duitse spoorwegen). Kaartjesautomaten vindt u bij de halteplaatsen.


Rijdt de SkyTrain ook ‘s nachts?

Ja, met een korte werkonderbreking. In deze tijd rijden dan Shuttle-bussen tussen luchthaven station, de parkeergarages 4,5,6 en de terminal.


Hoe lang duurt een rit met een taxi/S-Bahn (bovengrondse sneltram) van de Düsseldorfer City (Hbf) naar de luchthaven?

De sneltram benodigd twaalf minuten, een taxi ongeveer 15 minuten.


Wat kost een rit met een taxi/S-Bahn vanaf de luchthaven in de Düsseldorfer City?
De taxi kost ongeveer 20 Euro, een enkele rit met de S-bahn 2,30 €.

 

naar boven

 
Parkeren
Online reservering van een parkeerplaats

 

 

Wat zijn de voordelen van een reservering?
 • In de parkeergarage of op de parking van uw keuze wordt voor u een parkeerplaats vrijgehouden.
 • U hoeft ter plaatse niet meer naar een geschikte parkeerplaats te zoeken.
 • U hoeft tijdens uw reis geen parkeerbiljet meer bij te houden.
 • Gedaan met wachten aan de betaalautomaat en zoeken naar cash geld.
 • Parkeren met reservering is comfortabeler, bespaart tijd en is beter voor uw hart.

Nog een voordeel zijn onze aantrekkelijke kortingsacties. Indien er op dit ogenblik acties geldig zijn, vindt u meer informatie hierover op de parkeer pagina .


Kan ik mijn reservering annuleren of omboeken?

 • U kunt uw reservering één keer gratis omboeken, maar niet annuleren. Let bij het omboeken echter op het volgende:
 • U kunt omboeken vanaf het tijdstip van reservering tot 24 uur voor het door u opgegeven tijdstip van aankomst in de parkeergarage.
 • Hou er rekening mee dat wanneer u omboekt, het nieuwe tijdstip waarop u plant binnen te rijden, maximum een jaar na het oorspronkelijke tijdstip van binnenrijden mag liggen.
 • U kunt naar een andere tariefzone omboeken indien het nieuw gekozen parkeeraanbod dezelfde betalingswijze (‘via vooruitbetaling’ of ‘betalen bij het buitenrijden’) hanteert als het oorspronkelijk geboekte parkeeraanbod.
 • U kunt bij uw omboeking ook een langere of kortere parkeertijd kiezen dan oorspronkelijk.
 • Omboeken naar een andere tariefzone of wijzigen van de parkeertijd kan extra parkeerkosten met zich meebrengen.
 • Indien extra kosten aangerekend worden, wordt bij producten die betaald worden 'via vooruitbetaling’ bij het afsluiten van de omboeking het prijsverschil van uw creditcard of EC-kaart afgeschreven.
 • Ingeval u gekozen hebt voor ‘betalen bij het buitenrijden’, betaalt u de parkeerkosten onmiddellijk ter plaatse aan de slagboom met een creditcard of EC-kaart. De parkeerkosten worden berekend volgens uw werkelijke parkeertijd en worden ter plaatse berekend volgens de geafficheerde tarieven van de desbetreffende parkeergarage.
 • Opgelet! Een terugbetaling is niet mogelijk.Kan ik een specifieke parkeerplaats reserveren?

Nee, u reserveert een willekeurige parkeerplaats in de door u gekozen parkeergarage of parking. Wij garanderen dat de parkeergarage of parking beschikt over een vrije parkeerplaats voor u. Ons intern parkeersturingssysteem leidt u naar een vrije parkeerplaats.


Ontvang ik een factuur voor mijn reservering?
Ja, bij reserveringen met ‘betalen bij het buitenrijden’ ontvangt u als bijlage bij de bevestigingsmail een factuur in PDF-formaat voor uw reserveringskosten, voor zover u een reservering met verplichte betaling gemaakt hebt. Bij het verlaten van de parking ter plaatse ontvangt u uiteraard een kwitantie van uw parkeerkosten.
Bij reservering 'via vooruitbetaling' ontvangt u een bevestigingsmail met een factuur in PDF-formaat voor de parkeerkosten en eventuele reserveringskosten.


Wat gebeurt er als ik mijn wachtwoord vergeten ben?
In dit geval kunt u uw wachtwoord via de functie ‘Wachtwoord vergeten?’ naar uw e-mailadres – het adres dat zich in ons systeem bevindt – laten sturen. Wij raden u aan om nadien uw wachtwoord te wijzigen.


Wat gebeurt er als mijn creditcard of EC-kaart op het ogenblik dat ik op reis vertrek, niet meer geldig is?
In principe hebt u voor het binnen- en buitenrijden van de door u gereserveerde parkeergarage de creditcard of EC-kaart nodig die door u werd opgegeven bij de reservering. Let er daarom bij de reservering op dat uw creditcard of EC-kaart minstens tot het einde van uw parkeertijd geldig is. Indien de geldigheid van uw creditcard of EC-kaart toch verstreken is en u problemen ondervindt bij het binnen- of buitenrijden, gebruik dan de helptoets aan de slagboom. U wordt verbonden met de centrale van onze parkeerservice.

Waarop moet ik letten als ik meerdere parkeerplaatsen voor dezelfde periode wil reserveren?
U kunt met uw creditcard of EC-kaart en uw e-mailaccount slechts één reservering per periode maken. Indien u voor een bepaalde periode meerdere parkeerplaatsen wilt reserveren (bv. wanneer uw familie met meerdere wagens naar de luchthaven komt), moet u een andere creditcard of EC-kaart en een ander e-mailaccount gebruiken. Meerdere parkeerplaatsen voor dezelfde periode kunt u niet met dezelfde klantrekening reserveren.

 

 

 

 

De parking binnenrijden indien uw parkeerplaats gereserveerd is

 

 

Hoe rijd ik naar mijn gereserveerde parkeerplaats?
Schuif bij het binnenrijden de creditcard of EC-kaart die u bij uw reservering gekozen hebt in de voorziene gleuf aan de inrit. Als u binnen de gereserveerde periode binnenrijdt, herkent de slagboom uw kaart en opent hij. U kunt nu binnenrijden. Neem uw parkeerticket en vergeet niet om uw creditcard of EC-kaart weer uit de automaat te nemen.


Wat gebeurt er als de parking als ‘vol' wordt aangeduid?

Als u een parkeerplaats in de parkeergarage gereserveerd hebt, kunt u toch binnenrijden met de door u gekozen creditcard of EC-kaart. Wij garanderen dat er voor u een vrije parkeerplaats voorzien is, ook al wordt de parking als ‘vol’ aangeduid.
Gebruik in de parkeergarage P3 voor reserveringen in de zone Premium de aparte, aangeduide inrit op het vertrekniveau.


Moet ik bij de inrit een bijkomend parkeerbiljet nemen?

Nee, u hebt enkel de door u gekozen creditcard of EC-kaart nodig. De kaart die u bij de reservering hebt opgegeven, staat vermeld in de bevestigingsmail die u ontving.


Wat gebeurt er wanneer ik vroeger dan voorzien de parkeergarage wil binnenrijden?

In de zone TERMINAL beschikt u over een marge van maximum één uur, zodat u kunt binnenrijden vóór het begin van uw gereserveerde parkeertijd. In de zones LANGPARKEREN en LANGPARKEREN-SPAARTARIEF kunt u tot 4 uur vroeger en tot 6 uur later dan gereserveerd binnenrijden.
Let er wel op dat u in ieder geval binnenrijdt met de door u gekozen creditcard of EC-kaart. Wanneer u bij het binnenrijden een parkeerticket neemt, kunt u uw creditcard of EC-kaart niet meer gebruiken om buiten te rijden.


Wat gebeurt er wanneer ik te laat ben en de gereserveerde aankomsttijd niet meer kan halen?

Bij een reservering in de zone TERMINAL kunt u tot maximum één uur voor en na de gereserveerde aankomsttijd binnenrijden. Indien u meer dan één uur vertraging hebt, vervalt de gereserveerde parkeerplaats. In de zones LANGPARKEREN en LANGPARKEREN-SPAARTARIEF kunt u tot 4 uur vroeger en tot 6 uur later binnenrijden, ook al wordt de parking als ‘vol’ aangeduid.


Wat gebeurt er wanneer ik bij het binnenrijden een parkeerticket genomen heb?

U moet in elk geval de creditcard of EC-kaart die u hebt opgegeven, gebruiken om binnen te rijden. Anders kunt u de desbetreffende creditcard of EC-kaart niet gebruiken om buiten te rijden. Gelieve zich onmiddellijk naar de uitrit te begeven. Let erop dat in dit geval een vergoeding kan worden aangerekend. U kunt betalen bij het buitenrijden.


Wat doe ik als ik problemen heb aan de slagboom?

Aan alle slagbomen bevindt zich een helptoets die u verbindt met de centrale van onze parkeerservice. Deze dienst is 7 dagen op 7 bemand. Beschrijf uw probleem aan onze medewerkers.


Kan ik tijdens de gereserveerde parkeertijd meermaals in en uit de parkeerplaats rijden?

Nee, u hebt enkel het recht om de parkeerplaats één keer in en uit te rijden.


Kan ik met een camper of minibus de parkeergarage binnenrijden?

De hoogtebegrenzing van de parkeergarages varieert tussen 1,90 m en 2,10 m. Meer informatie over de hoogtebegrenzing vindt u hier.

 

 

 

 

Buitenrijden en betalen

 

 

Hoe verlaat ik mijn gereserveerde parkeerplaats?
Schuif bij het buitenrijden de creditcard of EC-kaart die u bij uw reservering gekozen hebt in de voorziene gleuf aan de uitrit. De slagboom opent en u kunt buitenrijden. Vergeet niet om uw creditcard of EC-kaart weer uit de automaat te nemen.


Moet ik vóór ik de parkeergarage verlaat eerst nog naar de betaalautomaat gaan?

Nee, u kunt onmiddellijk met uw wagen naar de uitrit rijden.


Vormt het een probleem wanneer ik de gereserveerde parkeertijd overschrijd?

Nee, omdat bij de online reservering van een parkeerplaats met ‘betalen bij het buitenrijden’ de precieze parkeerkosten bij het buitenrijden meegedeeld en vervolgens automatisch van uw creditcard of EC-kaart afgeschreven worden – om het even hoe lang u parkeert. Bij online reservering van parkeerplaatsen met verplichte betaling in de TERMINAL-zone wordt uw creditcard of EC-kaart onmiddellijk na het afsluiten van de reservering enkel met reserveringskosten van 6 euro (8 euro in de parkeerzone Premium, parkeergarage P3) belast.
Bij reserveringen van parkeerplaatsen ‘via vooruitbetaling’ wordt de eventuele extra parkeertijd aangerekend volgens de geldige geafficheerde tarieven aan de slagboom bij het buitenrijden.


Waar ontvang ik mijn kwitantie wanneer ik bij de slagboom betaal?

Als u buitenrijdt ontvangt u onmiddellijk bij de slagboom een kwitantie als bewijs van uw betaling.


Volstaat het om mijn creditcard of EC-kaart enkel bij het buitenrijden te gebruiken?

Nee! Het systeem heeft voor de reglementaire afhandeling van uw gereserveerde parkeertijd het bewijs van het tijdstip waarop u binnen- en buitenreed nodig, met behulp van uw creditcard of EC-kaart.


Heb ik recht op een terugbetaling wanneer ik vroeger dan voorzien de parkeergarage verlaat?

Bij reserveringen met ‘betalen bij het buitenrijden’ worden uw parkeerkosten berekend volgens het tijdstip waarop u de parkeergarage binnen- en buitenreed en worden ze pas afgeschreven van uw creditcard of EC-kaart wanneer u de parkeergarage verlaat.
Bij reserveringen ‘via vooruitbetaling’ betaalt u de prijs die u werd toegewezen bij de boeking van de door u aangegeven parkeertijd – ook indien u vroeger dan voorzien vertrekt. Een terugbetaling is niet mogelijk.

 

naar boven

 
Overige

Zijn er rondvaarten door de luchthaven?

De luchthaven biedt rondvaarten aan voor groepen over het voorterrein, met spannende indrukken van de lopende luchthavenbedrijvigheid. De rondvaart duurt ongeveer 2 uren. Wilt u zich aanmelden?


Mag je op de luchthaven roken?

De Düsseldorfer Airport is een niet-rokers luchthaven. In het zekerheidsbereik van pier B en C zijn lounges voor rokers aanwezig.

Waar is de Tax Refund balie ter teruggave van de BTW?

De Tax Refund/Global Refund-balie bevindt zich in de vertrekterminal in bereik A. Telefoon: +49 (0) 211-421-7511

Openingstijden: dagelijks van 6:00 - 20:00 uur

 

naar boven