Direkt hin

Overstappen in Düsseldorf

Overstappen in Düsseldorf éénvoudig en gemakkelijk. Na uw aankomst in Düsseldorf wordt u in de terminal door middel van monitoren over de pier en het gate-nummer van uw verbindingsvlucht (b.v. B56, A21) geinformeerd. Daarna volgt u de borden naar de betreffende pier ( b.v. „Transfer B“ of Vertrek B“). Daarbij blijft u de gehele tijd in hetzelfde gebouw en het betreft meestal maar korte afstanden.

 
•    Indien u in Düsseldorf tussen vluchten van de airberlin Groep/oneworld overstapt, vindt u uw verbindingsvlucht in pier B of C. Voor verdere informatie en hulp kunt u terecht bij de airberlin-Transferdesk, deze vindt u in beide pieren.

•    Indien u in Düsseldorf tussen de vluchten van de Lufthansa/Star Alliance overstapt, vindt u uw verbindingsvlucht in pier A. Voor verdere informatie en hulp kunt u terecht bij de Lufthansa-Transferdesk in pier A.

•    Indien u in Düsseldorf tussen de vluchten van SkyTeam- Airlines overstapt, vindt u uw verbindingsvlucht in pier B of C.

Veiligheidscontroles

Op basis van de wettelijke voorschriften wordt u tijdens het overstappen meerdere keren door de veiligheidscontole geloodsd. Houdt u hiermee a.u.b. rekening en let op de bepalingen  voor het meenemen van vloeistoffen: max. 100ml-verpakkingen in afsluitbare doorzichtige zakjes, in totaal niet meer dan 1.000 ml.

Let u  er a.u.b. op dat, vloeistoffen gekocht in Duty Free winkels, die op luchthavens buiten de EU gekocht werden, bij vertrek van een EU-luchthaven niet in de handbagage meegenomen mogen worden. Dit geldt ook voor Duty Free goederen, die u aan boord van een niet-Europese Airline gekocht heeft. In een extra, stabiel stuk bagage kan dit tot uw reisbagage opgegeven worden.

Grens-/pascontroles

Maatgevend is, of uw start-luchthaven en uw reisbestemming resp. binnen of buiten het “Schengen-gebied” liggen.

 
Schengenstaten

Duitsland, België, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Island, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Zweden, Zwitserland, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Hongarije

 
Start-luchthaven buiten Schengen/
reisbestemming buiten Schengen
•    geen grenscontrole in Düsseldorf
•    geen transitvisum nodig