Direkt hin

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Babywikkelruimte
Gekenmerkte babywikkelruimtes zijn beschikbaar in alle vertrekdelen, in de centrale aankomsthal en ook in het station.
 
Bagage

Handbagage-frame
Handbagage met grote afmetingen is in een vliegtuig een vermijdbaar ongevalrisico. In coöperatie met de Airlines en op hun uitdrukkelijke wens voert Düsseldorf Airport bij de handbagage-stukken controles door m.b.t. het formaat. De toegang naar de pieren en gates is alleen met handbagage mogelijk, dat aan internationaal vastgelegde, gestandaardiseerde maten voldoet.

Uw koffer of tas mag niet groter zijn dan 56 cm hoog, 42 cm breed en 25 cm diep, plunjezakken mogen de gangbare maten niet overschreiden. U kunt thuis al controleren of uw bagage aan de voorgeschreven maten voldoet of u maakt gebruik van één van de handbagage-frames, die speciaal voor deze zekerheidsmaatregelen in de incheck-hal op de Airport geplaatst werden. Indien uw tas niet aan de voorgeschreven maten voldoet, dan kunt u deze bij de incheckbalie als reisbagage opgeven.

 

Handbagage
Hoe groot en hoe zwaar een handbagage-stuk mag zijn, dat kan uw vliegmaatschappij u zeggen. Wat mag in de handbagage? Wat moet in de reisbagage? Dit is niet alleen een kwestie van gewicht of een snelle beschikbaarheid van bepaalde dingen, maar ook een kwestie van zekerheid in het luchtverkeer. Meer over dit thema kunt u lezen op de pagina Zekerheidscontrole.

 

Vloeistoffen in de handbagage
Sinds 6 november gelden nieuwe EU-regelingen m.b.t. de zekerheid, die het meenemen van vloeistoffen aan boord beperken. Nadere informatie kunt u ontnemen uit ons Infoblad of uit onze Infofilm .

 

Bagagebemiddeling
Is uw bagage beschadigd of zelfs verdwenen?

De belangrijkste informaties over het opsporen van bagage op de Düsseldorfer Airport leest u hier.

 

Volumineuze bagage
Kinderwagens kunnen bij de meeste vluchten meegenomen worden. Vragen m.b.t. uw bagage kan ook uw reisbureau beantwoorden of uw vliegmaatschappij.

 

Afwijkende bagage
Kinderwagens kunnen bij de meeste vluchten getransporteerd worden. ragen m.b.t. uw bagage kan ook uw reisbureau of uw vliegmaatschappij beantwoorden.

 

Bewaargeving van bagage
Iedere soort van bagage, of het nu een koffer, een fiets of surfplank is, alles wordt door ons bagagedepot in ontvangst genomen. U vindt ons bagagedepot in de benedenverdieping van de parkeergarage 3.

Prijzen
Bagage tot 30 kg 3,50 Euro per stuk en kalenderdag
Bagage van 30 kg tot 60 kg 4,00 Euro per stuk en kalenderdag
Bagage boven 60 kg 6,00 Euro per stuk en kalenderdag
Volumineuze goederen 5,00 Euro per stuk en kalenderdag
Fietsen 8,00 Euro per stuk en kalenderdag
Surfplanken 11,00 Euro per stuk en kalenderdag
Garderobe-service 1,50 Euro per stuk en kalenderdag
  7,00 Euro per week
Beveiligde bewaring 3,00 Euro voor 90 dagen
 
Openingstijden:
5:00 uur – 23:00 uur (dagelijks)

Telefoon:
+49-(0)211-421-2515

Kruierservice – bagagedragers
De kruierservice van het bedrijf APCOA  bekommert zich om uw bagage en staat u tot aan het inchecken resp. na de bagage-uitgifte ter beschikking.

Kruierservice, aanmelding:
+49-(0)211-421-6637, +49-(0)211-421-63703

Bagagewagen

Bagagewagentjes vindt u op alle belangrijke punten op het gehele luchthaven-terrein. Het gebruik per bagagewagentje kost 1,00 euro.


100% reisbagage-controle

In samenwerking met de rijkspolitie voert de luchthaven Düsseldorf ter optimering van de luchtzekerheid bij alle vluchten een 100% reisbagage-controle door. Hierbij handelt het om een controle van de ingecheckte bagage die uit meerdere fasen bestaat.

Uw bagagestuk doorloopt na het inchecken tot aan drie controle fasen. Wij adviseren u, filmmateriaal in de handbagage te transporteren, om beschadigingen te voorkomen. Indien zich bij de laatste fase nog steeds niet geïdentificeerde voorwerpen in uw koffer bevinden, wordt u verzocht zich naar de bagage-identificering te begeven. Volgt u a.u.b. de aanwijzingen en instrukties omgaand op. Als u niet bij de bagage-identificering verschijnt, wordt uw koffer niet vervoerd.

Passagiers, die al de avond voorafgaand aan hun vlucht hun bagage opgeven (Late-Night-Check-in), worden verzocht, na het inchecken nog ongeveer 15 minuten in het gebouw te blijven, om af te wachten, of nog een bagage-identificering noodzakelijk is.

Bagagesealing
Als u uw waardevolle bagage nog extra wilt beschermen, is misschien het aanbod van Safer Bag het juiste voor u: uw bagage wordt met een stabiele kunststof-folie (Baggage Wrapper) omwikkeld, die uw bagage behoedt tegen krassen en vochtigheid. Deze service vindt u op de vertrek-verdieping van de terminal en kost 7 euro per bagage-stuk.


Openingstijden
dagelijks 5 – 23 uur


Safer Bag
Telefoon: +49-(0)162-7112557
E-mail

 
Bank
Twee filialen van de Change Group vindt u op het vertrekniveau in de terminal en een in het annkomstniveau.
Een filiaal van de Stadt-Sparkasse Düsseldorf bevindt zich op het aankomstniveau. (zie situatieplan)
 
Benzinestation
Op het luchthaven-terrein – naast de parkeergarage P5 en het huurauto-centrum – bevindt zich een Shell-benzinestation. Naast de normaal verkrijgbare brandstoffen kan hier ook aardgas en LPG getankt worden. De shop biedt een breed assortiment aan reisartikelen en bakkerijproducten. Bovendien is er ook een moderne carwash. Het adres van het benzinestation is Kieshecker Weg 256. Volgt u gewoon de wegaanwijzers . Onze plattegrond helpt u bij het zoeken.
 
Bureau voor gevonden voorwerpen

Heeft u iets op de luchthaven Düsseldorf verloren? Ons bureau voor gevonden voorwerpen helpt u graag, uw zoek geraakte spullen weer terug te vinden. U kunt in het bureau voor gevonden voorwerpen natuurlijk ook de op het luchthaven-terrein gevonden voorwerpen afgeven. Dit geldt niet voor gevonden voorwerpen uit taxi´s, van stations, uit treinen of uit vliegtuigen.

Contact
Bagage-opslag/bureau voor gevonden voorwerpen
Parkeergarage 3, begane grond
Openingstijden: dagelijks van 4:00 – 24:00 uur
Telefoon: +49 (0) 211-421-2515
E-mail: fundbuero@dus.com

Het is handig ons relevante informatie voor een zoekopdracht ter beschikking te stellen zodat wij doelgerichter kunnen zoeken. Dit kan zijn:

  • Om wat voor een voorwerp gaat het?
  • Plaats en datum van verlies
  • Gedetailleerde informatie m.b.t. het voorwerp: naam fabrikant, modelnaam, serienummer, inhoud, kleur, bijzondere kenmerken

 

Meer informatie

 

Veiling van gevonden voorwerpen
Gevonden voorwerpen worden op de luchthaven 6 maanden lang bewaard. Ongeveer twee keer per jaar worden de niet afgehaalde gevonden voorwerpen – waaronder sieraden, camera´s, mobiele telefoons en koffers – aan een openbare verkoop voor gevonden voorwerpen toegevoerd en door een openbaar benoemde en beëdigde veilingmeester geveild.