Direkt hin

SkyTrain
De cabinebaan SkyTrain verbindt het station "Düsseldorf Flughafen" met de terminal. De SkyTrain brengt u snel en comfortabel met een tussenstop aan parking P 4 - hier bevinden zich ook parking P 5 en parking P6 – van het station naar de luchthaven – en natuurlijk ook terug.


Bagagewagentjes kunnen in de SkyTrain niet getransporteerd worden.

 
Situatieplan
 
Ticket gelijk aan toegangsbewijs
De SkyTrain pendelt dagelijks van 3:45 tot 0:45 uur doorlopend om de 3,5 - 7 min tussen de terminal en het station van de luchthaven. De rijdtijd tussen de twee eindhaltes "Bahnhof Düsseldorf Flughafen" en "Terminal C" bedraagt ca. 6,5 min. De volgende tickets worden als instapkaart voor de "SkyTrain" aanvaardt:
  • geldige VRR- en VRS-tickets
  • speciale DB-tickets, zoals de City plus, NRW-, “Schöne-Reise-, Schöne-Fahrt”- en het "Schöner-Tag-Ticket”
  • Parkeertickets van de Flughafen Düsseldorf GmbH, voor maximum 9 personen
  • Tickets voor de toeschouwerterrasse van Düsseldorf Airport (terminal B) op de dag van aankoop

Alle gasten die geen ticket bezitten moeten voor de rit met de SkyTrain (of met de vervangende bus) een ticket aan het tarief voor korte trajecten kopen. U vindt verkoopsautomaten in de SkyTrain-stations. Betalingen kunnen worden gedaan met ofwel bankpas of creditcard.

Voor de gebruikmaking van de SkyTrain gelden de tariefbepalingen en vervoersvoorwaarden van het Verkeersverbond Rhein-Ruhr (VRR).

Tijdens de rusttijden van de SkyTrain is een bustransfer tussen het station van de luchthaven en de terminal gewaarborgd. Het verstrek van de bus aan het station, niveau 0, gebeurt vanaf 01:05 tot 03:25 uur, in intervallen van 20 minuten. De rijdtijd naar de terminal bedraagt ca. 8 minuten. Vertrek vanaf ‘Parkhaus ‘ 4,5,6 is vanaf 1:09 uur. De bushalte Terminal bevindt zich in de aankomstverdieping (tegenover uitgang E).
 
Haltes en traject

De SkyTrain rijdt in intervallen van enkele minuten van het station "Bahnhof Düsseldorf Flughafen" via het station "Parkhaus 4" – ook voor parking P5 en parking P6 – naar de terminal en neemt dezelfde weg terug. In het terminalgebouw zijn er twee haltes: "Terminal A•B" en "Terminal C". De haltes zijn aangegeven, hier wordt slechts kort vermeld waar u de stations vindt:

"Bahnhof Düsseldorf Flughafen": Wanneer u met de trein op het station van de luchthaven aankomt, gaat u via trappen, roltrappen of liften van de perrons naar het stationgebouw en van daaruit naar het SkyTrain Station.

"Parkhaus P4, 5, 6": Wanneer u uw voertuig in parking P4 of P5 geparkeerd hebt, dan volgt u de wegwijzers richting uitgang in de benedenverdieping. Van daaruit is de toegang naar het SkyTrain-station aangegeven. U herkent de SkyTrain-halte al aan de toegang van P6.

Terminal-stations: Het traject van de SkyTrain is in de gevel van het gebouw van de terminal geïntegreerd, de haltes bevinden zich boven het vertrekniveau. Vertrek- en aankomstniveau zijn door trappen, roltrappen en liften met de haltes "Terminal A•B" en "Terminal C" verbonden.

Vergeet niet dat de SkyTrain omwille van veiligheidsredenen alleen zonder bagagewagentjes gebruikt mag worden.

Bagagewagentjes kunnen in de SkyTrain niet getransporteerd worden.

 
Uitrusting en technische gegevens
De volautomatische cabinebaan SkyTrain beweegt zich op een hoogte van ongeveer 10 meter op een 2,5 kilometer lang traject over het luchthaventerrein. Per uur en richting kunnen de in totaal vijf treinen, die elk uit twee cabines bestaan, met een maximum snelheid van 50 km/h max. 2.000 mensen transporteren. Alle cabines beschikken over grote panoramavensters en voldoende opbergruimte voor bagage.